הקרן לרווחת נפגעי השואה

פרטי הקשר לארגון

רקע על הקרן:

הקרן לרווחת נפגעי השואה נוסדה בשנת 1991 ע"י ניצולי שואה ולמענם. הקרן הוקמה במטרה לסייע לניצולי השואה שניצלו מהתופת הנוראית, ובגילם המבוגר מתקשים לנהל אורח חיים תקין. הקרן מפעילה מספר תכניות סיוע במטרה לשמר את רווחתם של ניצולי השואה.

כיום, חיים בישראל כ-200,000 ניצולי שואה, שגילם הממוצע 85, וכ-50,000 מתוכם חיים מתחת לקו העוני.

ניצולי השואה סובלים מבעיות ייחודיות, המלוות אותם, מפרות את שלוותם ומתעצמות עם השנים. מדובר בבעיות פיזיות, בריאותיות, מצוקות נפשיות או חרדות והגרוע מכל בדידות והעדר רשתות תמיכה משפחתיות וחברתיות, כאלו שיכולות היו להמתיק ולו במעט את חייהם הקשים.

בראש הקרן מכהנת השרה לשעבר, לימור לבנת, תפקיד אותו היא ממלאת בהתנדבות מלאה. הקרן מנוהלת ע"י ועד מנהל, הפועל אף הוא בהתנדבות המורכב מניצולי שואה, דור שני לשואה ופעילים חברתיים.

הקרן היא הגוף האזרחי הגדול והמרכזי בישראל אשר פועל למענם של הניצולים ומעניק  סיוע לכ-60,000 ניצולים מידי שנה.

אנו פועלים לאפשר לניצולי השואה לחיות את חייהם בכבוד. הזמן אינו פועל לטובתם. מידי יום נפטרים כ-40 ניצולים בישראל ולמעלה מ-14,000 מידי שנה.

המימון העיקרי של הקרן מגיע מועידת התביעות, הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר, ותורמים.

הקרן מנוהלת על ידי הנהלה ציבורית הפועלת בהתנדבות ורוב חבריה הם ניצולי שואה המכירים היטב את צרכי הניצולים ומצבם העכשווי.
כל בקשה לסיוע המופנית לקרן מטופלת על ידי צוות מקצועי הבקי בתחומו. האישור סופי לתקינות כל בקשה המוגשת לקרן ניתן על ידי ועדה של ניצולי שואה מתנדבים.

שירותי רווחה עבור נפגעי רדיפות הנאצים נתמכים באמצעות מענקי ועידת התביעות ומדינת ישראל באמצעות הרשות לזכויות ניצולי השואה

טלפון:
מוקד שירות:03-6090866

פקס:
משרד ראשי: 03-6968294

כתובת: 
משרד ראשי: רחוב המלאכה 3 (בית ויקטוריה, קומה 1) תל-אביב

שעות פעילות לקבלת קהל / למענה טלפוני:
 ימים א'-ה' – מוקד טלפוני – 09:00-14:00

מייל (לפניות הציבור):
 info@k-shoa.org

כתובת אתר אינטרנט:
 www.k-shoa.org

שם יו"ר : לימור לבנת

שם מנכ"ל: דנה אברהם

בשנת 2018 הקרן טיפלה  בכ-60,000 ניצולים בשנה וסייעה להם בתחומים רבים כגון: התאמה והנגשה סיעודית של דירות, הפעלת מערך של 2,500 מתנדבים קבועים הפועלים להפגת בדידותם של הניצולים, קרן סיוע חירום למימון צרכים נחוצים ופרויקטים נוספים כגון: התאמת וחלוקת משקפי ראייה בחינם, לחצני מצוקה, ניהול מערך סוציאלי לטיפול פרטני.