מעתה: לחצני מצוקה כחלק מקהילה תומכת

הקרן לרווחת נפגעי השואה בישראל הודיעה, כי החל מה-15.5.2011 לא תקבל יותר בקשות חדשות ללחצני מצוקה. בהודעה נאמר עוד, כי ניצולים שכבר מקבלים לחצני מצוקה במימון הקרן יוכלו להחליט האם לעבור לקהילות התומכות ולממן זאת בהתאם לכלליהן, או להמשיך ולקבל את הלחצנים דרך הקרן.
בקרן מסבירים את השנוי בהצלחה המתמשכת של תוכנית הקהילות התומכות, הנותנות בנוסף ללחצן המצוקה מענה מורחב לשירותים חיוניים בסביבת המגורים. משרדי האוצר והרווחה החליטו, כי משאבי התמיכה יופנו מעתה לטובת הקהילות התומכות המופעלות בשיתוף הג'וינט-אשל ומשרד הרווחה.

מטרת התוכנית היא מתן רשת ביטחון לשירותים תומכים לזקנים הגרים בבתיהם ומעוניינים להמשיך לגור בהם כגון: שירותים טיפוליים ושירותים חברתיים. סל השירותים הבסיסי הניתן לחברי הקהילה כולל: תיקונים קלים, הזמנת בעלי מקצוע ומעקב אחר עבודתם ושכרם, ליווי לטיפול רפואי, לחצן מצוקה, הזעקת רופא ואמבולנס 24 שעות ביממה במחיר סמלי, לרבות אמבולנס המאושר על ידי הרופא,
השתתפות בפעילות חברתית במועדון ציבורי, הכוללת הרצאות, חוגים מפגשים ואירועים מיוחדים לחברי התכנית, ייעוץ והכוונה מגורמים מקצועיים עירוניים וממלכתיים בנושא מיצוי זכויות ובנושאי אחרים ומפגש עם מתנדבים בקהילה ומחוצה לה.

כמו כן נכללים במסגרת השירות הקהילתי גם שירותים נוספים שאפשר לקבל תמורת תשלום נוסף ובהם: טיפול אישי, ניהול משק הבית, ארוחות חמות, הסעות, כביסה ושירותים אחרים לפי דרישה. מבחינת מימון ההשתתפות בקהילה התומכת – משרד הרווחה נותן סבסוד המאפשר מתן הנחות לזקנים מעוטי הכנסות לפי מבחני הכנסות אשר ניתן לעיין בהן בכתובת הבאה: http://www.molsa.gov.il/NR/rdonlyres/91AE07DF-506F-425A-80B7-16538B77B8D7/12255/taarif411.pdf .

לפי אותם מבחנים, גובה ההשתתפות העצמית לחודש הוא 45 ש"ח בלבד לחודש ברמת ההכנסה הנמוכה ביותר, 59 ש"ח לרמת ההכנסה הבינונית ומלוא ההשתתפות למי שהכנסתו נמוכה יותר. חשוב גם לציין כי ניצולי שואה נזקקים עשויים להיות זכאים לסבסוד נוסף של 25 ש"ח בחודש מועידת התביעות אם הם עומדים בקריטריוני הזכאות לסבסוד מטעם משרד הרווחה. לשם דוגמה – ניצולי שואה נזקקים אשר עומדים במבחן ההכנסה הנמוך ביותר של משרד הרווחה יוכלו לשלם השתתפות עצמית של 20 ש"ח בחודש בלבד במקום 45 ש"ח. את רשימת המקומות שהן פעולות קהילות התומכות (אשר עשויה להתעדכן בעתיד) ומספרי הטלפון שלהן, ניתן למצוא באתר של משרד הרווחה בכתובת: http://www.molsa.gov.il/MisradHarevacha/Aged/IndependentAndWeak/SupportiveCommunity .

מהקרן לרווחה נמסר כי ניצולי שואה המתגוררים במקומות שאין בהם קהילה תומכת יוכלו להמשיך ולפנות לקרן לקבלת לחצני מצוקה.

אזהרה: המידע נועד למטרות מידע והגברת מודעות לזכויות הניצולים בישראל והוא נכון למועד כתיבתו ועשוי להשתנות בעתיד. ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית ו/או תחליף להם ו/או המלצה לנקיטת אמצעים ו/או הימנעות מהם. המידע להלן איננו כולל את מלוא היקף הסוגיות או הנסיבות האישיות השונות אשר יש לקחת בחשבון למיצוי מלא של זכויות קורבנות אחרים של רדיפות הנאצים. משום כך מומלץ לפנות לייעוץ או לרשות המוסמכת לפני ביצוע פעולה כלשהי בהסתמך על מידע זה. המחבר אינו נושא באחריות כלשהי כלפי הקורא וכל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריות המסתמך ועל דעתו בלבד